+358 9 2511 1680

Single Blog Title

This is a single blog caption

Traineekoulutus pääkäsittelyyn valmistautumisesta

Viime viikolla toimistollamme järjestettiin sisäinen koulutus pääkäsittelyyn valmistautumisesta. Koulutettavina olimme ensisijaisesti me, Hästö & Co:n traineet, ja osaavana kouluttajanamme toimi Saara Väätäinen. Saimme kuulla myös paljon neuvoja ja omakohtaisia kokemuksia aiheesta Karoliina Skytältä.

 

Koulutuksessa lähdettiin liikkeelle siitä, mitä pääkäsittelyyn valmistautumisella käytännössä tarkoitetaan, mitä osioita siihen liittyy ja mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon prosessin kyseisessä vaiheessa. Usein tämä vaihe saattaa jäädä traineelle vähän epäselväksi, vaikka se onkin merkittävä osa prosessia.

 

Kävimme perinpohjaisesti läpi yhteenvetoa, joka lähetetään ennen pääkäsittelyä prosessin osapuolille. Yhteenvedosta nostettiin erityisesti esiin siinä listattavat riidattomat seikat, niiden läpikäynti sekä merkitys pääkäsittelylle. Lisäksi saimme kuulla todella hyviä vinkkejä asiaesittelyn laatimiseen ja sen suunnitteluun – ei tulisi mieleen, että todella pienillä teknisillä yksityiskohdilla voi olla kokonaisuuden kannalta suuriakin vaikutuksia. Pohdimme yhdessä myös kirjallisten todisteiden valmistelua; esimerkiksi sitä, kuinka saada todisteet tukemaan mahdollisimman hyvin todistusteemoja sekä kuinka hyvin todisteet tulee tuntea pääkäsittelyssä. Oikeanlaisten kysymysten tekeminen todistajille sekä pääkuulustelun ja vastakuulustelun erot olivat koulutuksessa mielenkiintoisen keskustelun aiheina.

 

Parituntinen koulutus sisälsi niin hurjasti tietoa ja uusia asioita, että varmasti jokainen koulutukseen osallistunut oppi sen johdosta jotain uutta pääkäsittelyyn valmistautumisesta. Tunnelmaltaan rento ja luonteeltaan keskustelumainen koulutus inspiroi tulevissa prosesseissa avustamiseen. Näin traineen näkökulmasta katsottuna on todella mielekästä, että työssä on sekä konkreettista tekemistä että teoriaa. Se, etteivät työtehtävät jää irrallisiksi asiayhteydestä, vaan ne linkittyvät suurempaan kokonaisuuteen ja yliopistossa opittuihin asioihin, helpottaa työtehtävissä suoriutumista ja jatkuvaa kehittymistä. Kuten totesin koulutuksen jälkeen, jaksaisipa luennoillakin keskittyä aina samalla intensiteetillä kuin sisäisissä koulutuksissa.  Oli myös ilo huomata, miten sopivaan aikaan koulutus pidettiin, sillä pääsin heti hyödyntämään koulutuksessa opittuja asioita käytännössä tämän viikon työtehtävien parissa.

 

Suuri kiitos koulutuksesta vielä kaikille osallistuneille, toivottavasti näitä tulee jatkossa lisää!

 

– Aleksiina