+358 9 2511 1680

Single Blog Title

This is a single blog caption

Millaista on työskennellä Associate Trainee -harjoittelijana Hästö & Co:lla?

30.03.2020
Hastolaw
0

 

Kolme adjektiivia nousee ensimmäisenä mieleeni, kun yritän kuvata harjoittelukokemustani muutamalla sanalla. Tiivistämisen jaloa taitoa mukaillen kerron seuraavaksi lyhyesti mitkä ja miksi.

Opettavaista

Työn opettavaisuus on mielestäni harjoittelijan kannalta se kaikista keskeisin seikka, sillä kukapa ei haluaisi kehittää ammattitaittoaan mahdollisimman pitkälle ennen ”oikeaan” työelämään astumista. Siksi olenkin vilpittömän kiitollinen kaikesta Hästöllä saamastani ohjauksesta ja palautteesta.

Talon mentaliteetti on auttaa harjoittelijaa kehittämään taitojaan sekä antaa hänelle niin paljon vastuuta kuin hän on valmis ja halukas kantamaan.  Täällä voi myös olla varma siitä, että lopullinen työ on oikeasti hyvä, koska sitä on puitu yhdessä asiasta vastaavan juristin kanssa.

Palkitsevaa

Harjoittelu Hästöllä on erityisen palkitsevaa kahdesta syystä. Ensimmäinen on toimeksiantojen monipuolisuus ja haastavuus – vaatii aikaa ja sinnikkyyttä selvittää jotakin oikeudellista ongelmaa, johon aina kokenutkaan juristi ei tiedä vastausta. Luonnollisesti se on myös palkitsevaa, jos vastauksen onnistuu löytämään. Lisäksi toimeksiannot voivat koskea mitä tahansa yhtiön toimialaa, joten yleisymmärrys liikejuristin tehtäväkentästä kehittyy melkoisen kattavaksi.

Toinen syy on se, miten täällä suhtaudutaan harjoittelijaan. Myös harjoittelijana tuntuu kuin olisi osa tiimiä eikä ikinä tarvitse miettiä, uskaltaako jotakin asiaa mennä kysymään. Lisäksi harjoittelijan mielipiteitä halutaan kuulla ja häntä kannustetaan muodostamaan omat johtopäätöksensä selvitettävistä asioista. Täällä oppii seisomaan oman työnsä takana.

Motivoivaa

Tähän kiteytyy kaikki yllä mainittu ja lisäksi se, että toimistolla on yksinkertaisesti mukava tehdä töitä. Ilmapiiri on välitön ja kannustava sekä hierarkia matala – jokaisen panosta arvostetaan. Lisäksi täällä muistetaan se, ettei kaikkea tarvitse aina ottaa turhan vakavasti.

 

Summa summarum, lämmin suositus!

 

-Maiju

Leave a Reply

Arkisto