Single Blog Title

This is a single blog caption

Junior Traineesta Trainee

 

Aloitin työskentelemään Hästö & Co:lla elokuussa 2018 Junior Traineena. Muistan vieläkin, kuinka paljon minua jännitti tulla toimistolle ensimmäisenä työpäivänäni, sillä kyseessä oli ensimmäinen harjoittelujaksoni asianajotoimistossa. En tiennyt lainkaan, mitä odottaa tai edes millainen työympäristö asianajotoimisto oikeasti olisi, miten viihtyisin siellä ja mistä kaikesta työnkuvani rakentuisi.

Rennossa työhaastattelussa minulle oli kerrottu, että työtehtäväni tulisivat sisältämään muun muassa asiakaspalvelua, juoksevien asioiden hoitamista, toimistotöitä sekä toimeksiannoissa avustamista. Näiden tehtävien sisältö alkoi tarkentua vasta työskentelyn myötä: asiakaspalvelu selkeni respan monipuolisissa tehtävissä työskentelyksi ja juokseviin asioihin kuului esimerkiksi postin hakeminen, lähettityöt ja kokoustarjoiluiden hoitaminen. Toimistotöitä tarkoittivat muun muassa fataljikirjan päivittäminen, toimeksiantojen avaaminen, asiakirjojen käsittely sekä kaupparekisteriotteiden hakeminen, kun taas toimeksiannoissa avustaminen hahmottui esimerkiksi oikeudellisiksi selvitystöiksi, asiakirjaluonnosten laatimiseksi ja aineiston etsimiseksi.

Alkuun pääni oli täynnä kysymyksiä: Miten M-files ja CSI toimivat? Mikä on toimiston jokaviikkoinen perjantaikierros? Miten hyvä muistio laaditaan? Jo ensimmäisten viikkojen aikana ehdin kuitenkin huomata, ettei toimistollamme tarvitse pärjätä yksin ja apua saa kysymällä. Hästö & Co on tiimi, jossa jokaisella jäsenellä on paikkansa, olit sitten pari viikkoa talossa ollut junnutrainee, vastavalmistunut tai partneri. Työyhteisömme on tiivis ja lämminhenkinen eikä kenenkään mielipidettä sivuuteta. Tätäkin tekstiä kirjoittaessa kuulen iloisen naurun kantautuvan toimistomme käytävältä.

Työtehtävissäni parasta on se, että ne elävät koko ajan. Aina oppii uutta, mutta rutiinit toistuvat. Vuoden työsuhteen jälkeen tittelini vaihtui Junior Traineesta pelkäksi Traineeksi, ja nykyään pääsenkin käyttämään yliopistossa oppimiani tietoja käytännössä yhä enemmän kuin täällä aloittaessani. Oppiminen kulkee myös toiseen suuntaan, sillä työt tukevat opintoja yllättävän paljon ja eteeni tulee laajasti eri oikeudenaloihin liittyviä tehtäviä. Edelleen työtehtäväni jakautuvat sekä hallinnollisiin että juridisiin osa-alueisiin ja näiden kahden kokonaisuuden tasapainottelu korostuukin työpäivissäni. Pitkä harjoittelujaksoni on mahdollistanut sen, että toimistoon tutustuminen on ollut pintapuolista syvempää. Aamulla töihin saapuessani toimisto tuntuukin jo melkein toiselta kodilta.

 

Aleksiina Markkula

Trainee